maandag 20 februari 2023

Wij vieren carnaval!

De afgelopen week stond plezier maken en dansen centraal! We kijken uit naar carnaval. Op onze weekkalender werd op vrijdag het prentje van 'feest' gehangen. Dan vierden we met iedereen van onze school carnaval. Maar voor het zover was ontdekten we wat dat eigenlijk is... 'carnaval'. Elke ochtend zagen we hoe we verkleed waren. Super leuk en soms ook héél grappig 😉. Ook Juul zag er een beetje speciaal uit met zijn gekke clownsneus. 

Bij een feestje horen natuurlijk ook ballonnen, een voltreffer! We speelden in de klas met ballonnen en  knutselden ballonnen waar we de klas mee versierden. Verder maakten we ook een groot groepswerk waar Juul op te zien is tussen de ballonnen. We probeerden zelf cirkeltjes te tekenen, helemaal niet zo gemakkelijk nadien bestempelden we dit werkje met ballonnen. We bekeken telkens goed welk kleurtje verf bij welke ballon hoorde. 

In de klas oefenden we ook verschillende keren om in een stoet te stappen (of snoet zoals ook wel eens gezegd werd😉) 



Dan was het uiteindelijk. Vrijdag vormden we met alle kinderen van de onderbouw een stoet en stapten we naar de bovenbouw. Daar keken we naar prachtige dansjes van alle klassen en zetten we zelf ons beste beentje voor. We dansten op 'bewegen is gezond' van Kinderen voor Kinderen. 

(29) Kinderen voor Kinderen - Bewegen is Gezond (Officiële videoclip) - YouTube 

Volgende week kijken we uit naar de komst van Gust in onze klas. Gust is een vriendje dat al regelmatig bij ons in de klas is komen spelen samen met enkele andere kindjes uit de crèche. 

 








































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Genieten van de zon